01 januari 2012

Teken- en Schildercursus Rotterdam 2012
Leer het klassieke tekenen en schilderen aan de hand van een stilleven of model! Klassieke Teken- en Schilderles in Rotterdam in het atelier van Solko Schalm. Voor alle niveau's, van absolute beginners tot professionele kunstenaars die nog wat klassieke technieken willen beheersen. De lessen bestaan telkens uit modules van 8 lessen waarin de 8 belangrijkste aspecten van het schilderen aan bod komen.

In de cursussen worden de meest belangrijke elementen van het schilderen uiteengezet, zodat je altijd voldoende aanknopingspunten hebt om voor jezelf aan de slag te gaan.
Iedereen is welkom en krijgt op persoonlijk niveau les, vaak aan de hand van een stilleven. De focus is het werkelijk goed leren schilderen en tekenen volgens de klassieke benadering. Die geeft ruimte voor vrijheid van expressie, en ook de middelen om daarmee te kunnen spelen. Zoals bijvoorbeeld: compositie, sfeer, kleurenleer, schildertechnieken, lichtval, lijnvoering etc...

Een cursus bestaat uit 8 lessen en kost € 160,-, al het materiaal inbegrepen.

Op maandagavond van 19:30 tot 21:30 doorlopende cursus, alle niveau's
Op dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 doorlopende cursus, alle niveau's
Op woensdagavond van 19:30 tot 21:30 doorlopende cursus, alle niveau's

Eens in het jaar wordt er een basiscursus georganiseerd, wanneer er voldoende interesse voor is. Hierin worden alle principes van perspectief, kleuren mengen, schildertechnieken en dergelijke nogmaals grondig vanaf de basis uitgelegd. Maar iedereen kan zonder enige voorkennis aan de doorlopende cursus beginnen.

Heb je interesse, of heb je andere vragen over de Teken en Schildercursussen, stuur dan een mailtje naar solko@solkoschalm.nl of bel 06-16464218

De lessen worden gegeven in Galerie/Atelier Solko Schalm, Hoogstraat 43a, tussen Metro Oostplein en Metro Blaak.

Geen opmerkingen: