16 februari 2011

Workshops Schilderen en Tekenen 2011Wanneer je alles wil weten over één bepaald onderwerp, kan je meedoen met een workshop die Solko eens per maand organiseert.

Het rooster tot zomer 2011 is als volgt:

Zaterdag 26 Februari: Perspectief en Diepte
Zaterdag 26 Maart: Illustreren
Zaterdag 21 Mei: Tekenen
Zaterdag 25 Juni: Klassieke Opbouw van een Olieverfschilderij
Zaterdag 30 Juli: Landschap
Zaterdag 27 Augustus: Model Schilderen

In een workshop leer je in één dag wat de basis is van het schilderen van dat bepaalde onderwerp. Waar je daarmee op moet letten, wat de voordelen en nadelen ervan zijn, wat je ervoor nodig hebt, en natuurlijk wat je er allemaal mee kan doen.
Na een uitleg over de techniek en een aantal belangrijke beginselen die je in de gaten moet houden volgen enkele tips voor het werken ermee, die door kunstenaars van alle tijden en stromingen gebruikt worden.
Solko zal zelf enkele specialteiten ervan demonstreren en het klassieke gebruik ervan in de schilderkunst toelichten, waarna je er zelf mee aan de slag gaat.
Een workshop kost 65,- Euro, materiaal inbegrepen, dus je hoeft er niets voor aan te schaffen. Kom wel in schilderkleren waar een vlek op mag komen.

De workshops beginnen om half elf in de Hoogstraat 43a, er is een lunchpauze van half een tot een uur en het is om drie uur afgelopen. Materiaal, koffie en thee is inbegrepen, voor lunch moet je zelf zorgen. (er is een AH om de hoek)

De workshops gaan door bij een minimum inschrijving van 5 personen. En er is plaats voor 8 personen. Het is handig om je al vroeg op te geven. Opzegging van een inschrijving kan tot één week van tevoren.

Om je op te geven, of voor meer informatie, kan je een mail sturen naar solko@solkoschalm.nl
Je kan ook bellen naar Solko: 06 16464218

De workshop is in Galerie/Atelier Solko Schalm, Hoogstraat 43a, tussen Metro Oostplein en Blaak.

Geen opmerkingen: