10 juni 2010

Schildercursus en tekenlessen in RotterdamSolko Schalm geeft les in het klassieke tekenen en schilderen aan de hand van een stilleven of model. Het is het schilderen van wat je voor je ziet, maar niet het louter kopieren. Juist in het klassieke schilderen komen alle aspecten als persoonlijkheid, kleurgevoel, handschrift, emotie en expressie duidelijk naar voren.
De cursus is doorlopend, je kan beginnen wanneer je zou willen, en bestaat uit 8 lessen. De opzet van de cursus is zo dat alles aan bod komt, onafhankelijk van je niveau of wanneer je begint. We werken in een groep van min. 4 en max. 9 personen.
Solko behandelt in een cyclus van acht lessen de belangrijkste aspecten van het schilderen. Er staat dan een opstelling in het atelier en hij legt aan de hand daarvan iets uit over bijvoorbeeld perspectief, of kleur, of lichtval, en daarmee gaat iedereen op z'n eigen niveau aan het werk. Het is de bedoeling dat al die aspecten een ingang of een aanleiding kunnen zijn om met plezier te schilderen en naar schilderijen te kijken. En jezelf te verbeteren op die punten die je wil verbeteren.
Er wordt les gegeven op maandag-, dinsdag-, en woensdagavond van 19:30 tot 21:30.
Een cursus kost 160,- Euro voor acht lessen en al het materiaal wat je ervoor nodig hebt is daarbij inbegrepen. Je krijgt een set kwasten die je zelf moet verzorgen en papier en verf is aanwezig. We schilderen met acryl. Het is handig kleding aan te trekken waar wat vlekken op zouden mogen komen. Solko geeft les in zijn atelier-galerie, in de Hoogstraat 43a, vlakbij Oostplein. Metro Blaak of Metro Oostplein.
Wil je je opgeven voor de curusus, of mocht je nog vragen hebben, dan kan je bellen naar Solko: 06 16464218. Of stuur een mail naar solko@solkoschalm.nl

Geen opmerkingen: